2024. március
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes program megtekintése ›

2020. május 21.

A hétvégén már újra üzemel két börzsönyi erdei vasút

 

 

A járványügyi helyzet enyhülésével ismét pályára állnak a vasúti kocsik két börzsönyi kisvasúti vonalon. 2020. május 23-tól már újra közlekednek vonatok a Kemencei Erdei Múzeumvasút és a Márianosztra-Nagyirtáspuszta Erdei Vasút vonalán. A Királyréti Erdei Vasút felújítása tavasszal kezdődött, így néhány hónapig még nem fogad látogatókat.

Fotó: Bezina-völgyi Erdei Vasút (https://www.facebook.com/bezinavolgyierdeivasut)

A biztonságos utazás feltételeinek megteremtése után újra várjuk a látogatókat a Márianosztra-Nagyirtáspuszta Erdei Vasúton. A biztonsági óvintézkedések értelmében az utazás alkalmával kötelező a szájat és az orrot eltakaró eszközt viselni. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a kisvasúti utazás során is kötelező a 1,5 méteres védőtávolság tartása, kivéve az egy háztartásban élők vagy egy utazóközösségbe tartozók között. A vasúti kocsikat naponta fertőtlenítjük, lehetőség szerint nyitott ablakokkal közlekedtetjük. A biztonságos távolság betarthatósága érdekében ha szükséges, korlátozzuk a felszálló utasok számát. A vonatok május 23- tól szombat-vasárnap és ünnepnap közlekednek. 

Ahogy korábban beszámoltunk róla, idén megújul a Börzsöny leglátogatottabb kisvasútja, a Királyréti Erdei Vasút, valamint a Kemencei Erdei Múzeumvasút. A vasút teljes megújulását szolgáló fejlesztések munkálatai már elkezdődtek. Ennek értelmében a Királyréti Erdei Vasúton jelenleg teljes pályazárral folyik a munka, ezért nem fogad látogatókat. 

A felújítás ezen szakaszában a Kemencei Erdei Múzeumvasút még fogad utasokat, így a human járvány miatti korlátozások feloldását követően újra pályára állnak a kisvasúti kocsik. Május 23-tól szombat, vasárnap és ünnepnapokon – a felújítás miatt rövidített szakaszon – Kemence - Godóvár állomás között sűrűbb menetrend szerint utazhatnak a vasúton. 

Az aktuális menetrendekről a www.kisvasutak.ipolyerdo.huoldalon tájékozódhatnak. 

Az utazóközönséget érintő információkat folyamatosan közzétesszük.

Ipoly Erdő Zrt.